onsdag den 3. juli 2013

Fryseren kalder

Efter franske flûtes.

-Og jeg forstår den godt. - Det er altid rart at have nogle helt fantastiske flutes, lige til at hive op og varme....
Jeg tror denne opskrift har fulgt mig i næsten 20 år, så de er gennemprøvet mange gange. Jeg bager 12 stykker af gangen, så er det nemt, at server "nybagt" brød.

Vi arbejder stadigvæk på børnebørnenes legehus, manden måtte lige have opereret knæet midt i byggeriet og holde en pause på nogle uger.... men det hjælper på det.

- Jeg glæder mig til at vise det frem.

 
 

Franske flutes

3 stk.

5 dl koldt vand

250 g kold grahams- eller anden fuldkornsmel

500 g koldt hvedemel

20 g gær

2 tsk. salt

Alle ingredienserne skal være kolde, inden man begynder.

Hæld det kolde vand ned i en stor afkølet røreskål.
Kom melet i, lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt.
Det skal gøres virkelig godt. Pas på der ikke kommer for meget af melet i.
Dejen skal være blød, men må ikke hænge i hverken skål eller fingre.
Tryk dejen ud i skålen og drys den smuldrede gær ud over. Ælt gæren grundigt ind i dejen. Kom saltet i og ælt igen.

Læg et viskestykke over skålen og lad dejen stå til hævning på et køligt sted (køleskabet er for koldt).
Det må gerne være en vindueskram (men det må ikke trække ind). Ca. 10 grader varmt. Lad dejen stå i 5-6 timer eller natten over. Den skal hæve til mere end dobbelt størrelse.

Drys lidt mel på køkkenbordet og hæld dejen ud på bordet. Den må IKKE æltes mere.

   Skær den i tre lige store dele med en meget skarp kniv og form hvert stykke forsigtigt i flûtesfacon, så lang som bagepladen.

Smør bagepladen eller brug bagepapir og læg forsigtigt brødene på.

Tænd for ovnen, der skal stå på 300 grader og stil en bradepande i bunden af ovnen.

Drys brødene med lidt mel og lad dem efterhæve ved stuetemperatur i en halv time.

Når ovnen er varm, tager man en øseske med lidt kogende vand og kaster det ind i bradepanden, i bunden af ovnen. Luk døren straks, så der dannes damp.

Rids de tre brød med et barberblad eller en meget skarp kniv.

Sæt pladen midt i ovnen og bag brødene i 8 minutter. Skru ned til 200 grader og bag brødene yderligere ca. 22 minutter, så de får i alt en halv time. kig til dem efter 20 minutter. De skal have en kernetemperatur på 96 grader.

Tag brødene ud og lad dem køle af på bageristen.

Tips

Er fryseegnet. Kom de helt afkølede flûtes i frostposer og frys dem.

Når de skal genopvarmes, skylles de lige under det kolde vand og varmes i ovnen.

 God aften til jer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar.